czwartek, 4 marca 2010

Pierś z kurczaka w galarecie

Składniki:
  • 1 większa pierś z kurczaka
  • rosół (ok. 1 szklanki) lub bulion drobiowy z kostki
  • żelatyna (do rosołu lub bulionu) ok. 2 łyżeczek
  • Do ozdoby: marchewka oraz natka pietruszki

Pierś z kurczaka ugotować w rosole. Pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku. Rosół zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Ciepłym roztworem zalać piersi. Ozdobić plasterkami ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)