wtorek, 9 marca 2010

Naleśniki z dżemem i czekoladą :)

Składniki na 4 naleśniki:
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
Dodatkowo:
  • truskawkowy dżem
  • sos czekoladowy (lub polewa)

Jajko rotrzepać z mlekiem, wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyjdzie nie za rzadkie nie za gęste:) Smażyć na rozgrzanym oleju (dosłownie kapka) z obu stron na złoty kolor.
Czasem bezpośrednio do ciasta wlewam 1 łyżkę oleju, wtedy już smażę naleśniczki na suchej teflonowej patelni.
Naleśniki posmarować cienko dżemem, złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Wierzch również posmarować dżemem, polać czekoladą.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)