piątek, 26 marca 2010

Jajka z chrzanowym kremem

Składniki:
  • 100g świeżo startego chrzanu (użyłam ze słoiczka)
  • 200 ml gęstej śmietany
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier do smaku
  • przyprawy: musztarda, tarte jabłko, natka pietruszki, szczypiorek, koperek

W rondelku rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan, mieszamy podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny, solą, cukrem i ulubionymi przyprawami.
Podajemy z jajkami, posypane szczypiorkiem.

Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. aj tam od razu talent ;) drobne hobby ;)

    // ten sos mnie zaintrygowal :)

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)