Składniki:
- 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1/3 szklanki gorącej wody
- 1/3 szklanki mleka
- ew. cukier do smaku (1-2 łyżeczki)
Dodatkowo:
- bita śmietana do przybrania
- czekoladowa polewa lub starta czekolada
Kawę zalewamy gorącą wodą, słodzimy, dopełniamy do 3/4 wysokości szklanki ciepłym mlekiem, mieszamy. Na wierzch wykładamy 2 łyżki bitej śmietany. Dekorujemy czekoladową polewą.
To było pewnego zimnego zimowego popołudnia... Zapragnęłam kawy i czekolady, tak tak jednocześnie!:) No i długo nie myśląc, wyszperałam z szafki czekoladę, do filiżanki nasypałam ulubionej kawusi, zalałam wodą, wrzuciłam czekoladkę no i potem to już tylko delektowałam się;)))
Składniki:
- 1- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 3 kostki czekolady z nadzieniem orzechowym (np. Wedla)
- 1 filiżanka gorącej wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz