sobota, 20 lutego 2010

Budyń karmelowy z powidłami śliwkowymi :)

Składniki na 5 porcji:
  • 2 opakowania budyniu karmelowego niesłodzonego + 3-4 łyżki cukru
  • 3/4 l mleka
  • powidła śliwkowe
  • bita śmietana
  • czekoladowa posypka

Budynie przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Gorący rozłożyć do 5 szklanek po ok. 2 łyżki. Następnie na budyń wyłożyc ok. 1 łyżkę powideł, znów budyń (2 łyżki), powidła. Przybrać bitą śmietaną. Wierzch można udekorować czekoladową posypką.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)