- 2 szklanki mąki
- 0,5 szkl. cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka rodzynek (ew. posiekana gorzka czekolada)
- 0,5 kostki margaryny (pokrojona na małe kawałki)
- aromat waniliowy
Łączymy: mąka + proszek do pieczenia + cukier. Dodajemy margarynę - wyrabiamy. Dodajemy rodzynki, mieszamy. Jajka rozbijamy widelcem w miseczce i dodajemy do ciasta. Plus aromat. Jeśli ciasto jest za suche, można dodać łyżkę mleka. Wałkujemy ciasto na grubość 1/2 cm i wykrajamy ciasteczka.
Patelnię przecieramy papierem nasączonym tłuszczem, rozgrzewamy, kładziemy. Nasze ciastka i trzymamy około 3 minut z każdej strony - aż staną się złociste.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz