środa, 19 maja 2010

Krokiety z pieczarkami, pomidorami i bazylią

Składniki:
  • mleko
  • woda
  • mąka
  • 2 jajka (do ciasta naleśnikowego i obtoczenia krokietów w bułce tartej)
  • 500g pieczarek
  • 2 spore cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 pomidory z puszki (bez skórki) - u mnie 0,5 l słoik przcieru pomidorowego
  • świeża bazylia
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Z mleka, wody, 2 jajek i mąki przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Podsmażyć z czosnkiem. Dodać zmiksowane z bazylią pomidory i chwilę poddusić razem. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki, poskładać krokiety. Obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Obsmażyć.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)