środa, 19 maja 2010

Deser z galaretek, serka i banana

Składniki:
  • 2 galaretki w różnych kolorach
  • 2 serki homogenizowane wanil. po 150g każdy
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 1 banan
  • 1 śnieżka
  • posypka cukrowa/wiórki czekoladowe

1 galaretkę rozpuścić w 350ml gorącej wody, ostudzić, wlać do 4 wysokich szklanek. Szklanki ustawić w lodówce po skosie, opierając o ściankę lodówki. Kiedy galaretka dobrze zastygnie przygotowac serek. Wymieszać w miseczce oba serki z łyżeczką rozpuszczonej w małej ilości wrzącej wody i ostudzonej żelatyny. Ułozyć na galaretce. Po stężeniu serka układamy banana pociętego na plasterki i zalewamy drugą galaretką rozpuszczoną w 350ml gorącej wody. Po zastygnięciu dekorujemy ubitą śnieżką lub bitą smietaną i posypujemy posypką cukrową.

Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. Ta galaretka wygląda po prostu bosko.Częstuję się.pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)