Składniki:
- 250 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki wody
- 2 jaja
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- owoce (rabarbar, wiśnie, jabłka lub inne)

Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.
Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz