środa, 12 maja 2010

Szaszłyki

Składniki:
  • kiełbasa
  • boczek
  • papryka
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • przyprawa do grilla (u mni klasyczna)

Kiełbasę, ogórki i cebulkę pokroić w talarki. Paprykę i boczek w kawałki. Nadziewać poszczególne składniki w dowolnej kolejności na długie wykałaczki. Posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewacając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.

Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. Mniam,ale narobiłaś mi smaka na takie szaszłyczki.Może będą do zrealizowania na najbliższy weekend.

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)