piątek, 9 kwietnia 2010

Sznycelki z pieczarkami


Składniki:
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • średnia cebula
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • olej do smażenia

Filety kroimy w kostkę. Dodajemy sól, pieprz, vegetę i na 30 min. wstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy drobno i smażymy z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dusimy ok. 20 min., pod koniec dodajemy roztarty czosnek i studzimy. Do pieczarek dodajemy jajka, obie mąki i mięso. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju, nakładając masę łyżką.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)