poniedziałek, 19 kwietnia 2010

Jajka w sosie musztardowym

Składniki:
  • 125ml mleka
  • 125ml wody
  • 4-6 łyżeczek musztardy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ew. szczypiorek lub natka pietruszki

W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę. Przygotować złota zasmażkę. Dodać mleko z wodą gotować do zgęstnienia zgęstnieje,  dodać sól i pieprz do smaku. Ugotowane jajka wystudzić. obrać i przekroić na poł. Polać gorącym sosem. Jeśli lubimy możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem. Doskonale smakują z chlebem lub ziemniakami.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)