czwartek, 8 kwietnia 2010

Sernik Puszek

Ciasto:
- 1 szkl mąki,
- 3/4 kostki margaryny,
- 2-3 zółtka,
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki cukru.

Masa serowa:
- 1 kg sera z wiaderka,
- 6 żółtek,
- 2 cukry waniliowe,
- 3 budynie śmietankowe,
- 3/4 szkl oliwy,
- 1 1/2 szkl mleka.

Dodatkowo:
- 1 1/2 szkl cukru,
- 9 białek

Składniki na ciasto połączyć mikserem i wyłożyć na wysmarowaną blachę.
Składniki na masę serową również zmiksować. Białka ubić na sztywno z cukrem i delikatnie połączyć łopatką z masą serową i wylać na blachę
Piec w temp ok 180-190* C 60 minut.
Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika - sernik stygnie w piekarniku!!!
Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)