Składniki:
- ok. 40 dag filetów z piersi kurczaka
- ok. 10 dag płatków kukurydzianych
- jajko
- sok z cytryny
- 2 łyżki sosu sojowego lub przyprawy Maggi
- przyprawa curry (łagodna) - użyłam sproszkowanego curry
- słodka i ostra papryka
- sól
- pieprz
Mięso pokroić na nieduże kawałki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z sosem sojowym. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Płatki kukurydziane rozgnieść w torebce za pomocą np. wałka lub tłuczka do mięsa. Do płatków wsypać szczyptę curry.
Kawałki kurczaka panierować: najpierw zanurzyć w jaju a póżniej obtoczyć w płatkach.
Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz