środa, 9 czerwca 2010

Fasolka po toskańsku

Składniki:
  • 4 zmielone ząbki czosnku
  • 1/3 szkl (90ml) oliwy
  • 450g pomidorów (u mnie przecier)
  • 8 liści świeżej szałwii (u mnie zioła-bazylia, oregano,lubczyk)
  • sól i pieprz
  • 1 puszka białej fasolki

Czosnek podsmażyć na oliwie, a kiedy nabierze złocistego koloru, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory (przecier pomidorowy), szałwię (lub zioła), sól i pieprz. Dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodać fasolkę i dusić jeszcze przez 15 minut. Podawać z chlebkiem.

Smacznego! :)

6 komentarzy:

  1. Zapraszam Cię do konkursu :)
    http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/07/KONKURS.html

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam fasolkę. Twoja wygląda na to, że jest pyszna i warta zrobienia.

    Pozdrawiam Cię cieplutko !

    OdpowiedzUsuń
  3. o, bez mięsa. Podoba mi sie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dawno fasolki nie jadłam, aż mi się zachciało teraz!

    OdpowiedzUsuń
  5. ..Twoja fasolka wygląda wspaniale, lubię szybkie dania.

    Zapraszam również do zabawy, szczegóły na moim blogu http://nozemwidelcem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Moja mama robi podobną fasolkę, bardzo ją lubię. Ale mi narobiłaś smaka ;P

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

O mnie

Moje zdjęcie
Moją pasją jest gotowanie. Swoją przygodę z blogowaniem rozpoczęłam ponad rok temu. Na Bloxie prowadzę kulinarny blog Ilonkowo, na którym zamieszczam osobiście wypróbowane przepisy:)