Składniki:
- 4 zmielone ząbki czosnku
- 1/3 szkl (90ml) oliwy
- 450g pomidorów (u mnie przecier)
- 8 liści świeżej szałwii (u mnie zioła-bazylia, oregano,lubczyk)
- sól i pieprz
- 1 puszka białej fasolki
Czosnek podsmażyć na oliwie, a kiedy nabierze złocistego koloru, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory (przecier pomidorowy), szałwię (lub zioła), sól i pieprz. Dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodać fasolkę i dusić jeszcze przez 15 minut. Podawać z chlebkiem.
Smacznego! :)
Zapraszam Cię do konkursu :)
OdpowiedzUsuńhttp://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/07/KONKURS.html
Pozdrawiam :)
Uwielbiam fasolkę. Twoja wygląda na to, że jest pyszna i warta zrobienia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko !
o, bez mięsa. Podoba mi sie :)
OdpowiedzUsuńdawno fasolki nie jadłam, aż mi się zachciało teraz!
OdpowiedzUsuń..Twoja fasolka wygląda wspaniale, lubię szybkie dania.
OdpowiedzUsuńZapraszam również do zabawy, szczegóły na moim blogu http://nozemwidelcem.blogspot.com/
Moja mama robi podobną fasolkę, bardzo ją lubię. Ale mi narobiłaś smaka ;P
OdpowiedzUsuń